Si no veieu bé aquest butlletí cliqueu aquí


Edició núm. 8 · 18 de gener de 2017
El turisme ha esdevingut una activitat molt important dins la nostra societat, i el Garraf és, sens dubte, una comarca turística, on any rere any creix el nombre de visitants. La seva aportació resulta fonamental en la vertebració del teixit econòmic, social i cultural del territori.

Cal assenyalar la importància dels efectes directes que genera el turisme en els hotels, restaurants, transports i comerços del territori, així com els efectes multiplicadors que provoca, de manera indirecta, l’activitat de la despesa generada sobre la resta de sectors o la que aporta de manera induïda la despesa realitzada pels empresaris o pels treballadors del territori com a conseqüència dels ingressos derivats de l’activitat turística.

Comptar amb la seva aportació en termes d’ingressos, generació de llocs de treball o  contribució a noves oportunitats de desenvolupament és de ben segur un actiu de gran valor difícilment substituïble, però també s'ha demostrat que ho és de difícil gestió.

En aquest sentit sovint no veig entre els experts del sector una estratègia clara i cohesionada davant dels dubtes que genera el turisme. Que és primer el turista o el model turístic? Invertir per augmentar l'oferta o adaptar la demanda a la disponibilitat? Com és crea una marca turística? Com és desestacionalitza l'oferta? Com s'aborda la precarietat salarial del sector? Com crear un model basat en la qualitat de l'oferta? Com fem la transformació cap a un model de turisme sostenible? ...

Avui la realitat turística és enormement canviant i les transformacions es produeixen a gran velocitat, dins un entorn de competència creixent. El turisme de sol i platja que neix als anys 60 amb els inicis de l’activitat turística a la fi esdevé el model més perdurable, potser per això surten veus que el tornen a reivindicar, tot i que ho vesteixen amb la novetat de "producte específic".

Però cal perseverar per estructurar l’oferta amb la demanda i per oferir tots els serveis complementaris que necessita el visitant, allotjament, restauració i activitats. La importància de la dimensió econòmica del turisme en el Garraf, mesurat tant en termes de despesa com de producció i ocupació, és cada cop més rellevant.

El turisme és un sector important per a les nostres comarques. Cal esmerçar els esforços necessaris per tal d’aconseguir una bona planificació, ordenació, gestió, promoció i comercialització. A més, convé alinear el sector amb la realitat del territori i proporcionar les bases suficients per poder desenvolupar projectes, iniciatives o plans sòlids, amb visió de futur i respectuosos amb la societat i el medi ambient.

Martí Sistané
President
Associació d’Empresaris del Penedès i el
Garraf


 

  

CUBELLES
La 16a Xatonada Popular de Cubelles se
celebrarà el 19 de febrer

La Xatonada Popular de Cubelles ja té data de celebració. La 16a edició d’aquesta cita gastronòmica tindrà lloc diumenge 19 de febrer dins del Mes del Xató, una iniciativa que, repetint la fórmula del 2016, s’organitzarà conjuntament amb Cunit a redós de la marca conjunta Penedès Marítim.

Llegiu més...

 

SANT PERE DE RIBES
Arrenca la Festa Major de Sant Pau 2017

La Festa Major d'hivern de Ribes, en honor a Sant Pau (25 de gener), proposa un programa amb més d'una trentena d'actes tradicionals i una àmplia proposta cultural que s'allargarà fins al 22 de febrer. El tret de sortida de la Festa serà els dies 21 i 22 de gener, cap de setmana previ a Sant Pau, amb la lectura del Pregó a càrrec de Miquel Muç Vall i Soler i, seguidament, el correfoc.

Llegiu més...

 

SITGES
Xifres rècord de visitants a l’exposició de Ramon Casas

L’exposició Ramon Casas, la modernitat anhelada ja ha rebut més de 13.700 visites des de la seva inauguració, el passat 16 de novembre, amb una mitjana diària superior als 300 visitants. Aquestes dades dupliquen els registres de l’any 2015, després de la reobertura del Cau Ferrat i el Museu de Maricel.

Llegiu més...

 

2017 · TURISME SOSTENIBLE
Un comitè vetllarà per la sostenibilitat del turisme

Turisme de Barcelona, mitjançant el seu programa Barcelona Sustainable Tourism (BST), ha creat un comitè que vetllarà per la sostenibilitat social, mediambiental, cultural, d’accessibilitat i econòmica de l’activitat turística. L’objectiu és que l’activitat turística sigui sostenible en tots els àmbits, reafirmant l’aposta pel turisme responsable.

Llegiu més...

 

NORMATIVA
Comerç decidirà quins municipis poden ser turístics

Els municipis turístics seran declarats per la nova normativa de Comerç. El Govern català ha presentat el projecte de llei de Comerç. La llei incorpora com a novetat la concreció del concepte de municipi turístic. Aquesta normativa explica quins són els supòsits als què es pot acollir un municipi per ser declarat turístic i alhora pugui gaudir dels avantatges relacionats amb horaris comercials.

Llegiu més...21 de gener 
Visita Familiar a Can Papiol. Museu Romàntic Can Papiol, Vilanova i la Geltrú
+ info

22 de gener 
La Pinacoteca: origen d'una col·lecció 
. Biblioteca Museu Víctor Balaguer, Vilanova i la Geltrú
+ info

29 de gener 
Taller familiar "Bestioles i animalets" Biblioteca Museu Víctor Balaguer, Vilanova i la Geltrú
+ info

29 de gener  
Formes de diversió. La conquesta de l'oci en la societat catalana romàntica, Museu Romàntic Can Papiol, Vilanova i la Geltrú 
+ info

Fins al 29 de gener
Actes de la Festa Major de Sant Pau, a Sant Pere de Ribes
+ info

Dissabte 21 de gener
Visita guiada al patrimoni històric i cultural de Sitges
+ info

Dissabte 21 de gener
Visita comentada a l'exposició "Una història d'hostaleria", a Sitges
+ info

Diumenge 22 de gener
Concert “Una història d'hostaleria”, a Sitges
+ info

18 de febrer 
Conte de Carnaval
, activitats i tallers infantils, Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel, Cubelles
+ info

 

Les pernoctacions en allotjaments turístics a l'Euram suposen el 23,8% de l'Estat espanyolLes pernoctacions en allotjaments turístics extrahotelers (apartaments, càmpings, allotjaments de turisme rural i albergs) a l’Euroregió de l’Arc Mediterrani (Euram) superen els 1,3 milions, un 23,8% respecte el total de l’Estat espanyol, segons la darrera dada disponible de novembre de 2016 de l’Encuesta de ocupación en alojamientos turísticos.

Llegiu més...Tres Tombs, a Vilanova i la
Geltrú

La diada de Sant Antoni, les previsions de baixes temperatures per a la setmana dels barbuts no va restar públic als tradicionals Tres Tombs de Vilanova i la Geltrú, una festa esperada per vilanovins, vilanovines i forans que no es perden aquest dia de festa grossa.

 
     
OFICINES D’INFORMACIÓ TURÍSTICA

Oficina d’Informació Turística | Ajuntament de Canyelles
T. 34 938 973 011
T. 34 938 952 500
T. 34 938 962 857
T. 34 938 944 251
T. 34 938 154 517
T. 34 935 971 819
T. 34 938 968 465

 
TELÈFONS D’INTERÈS

Emergències
112
Urgències i emergències sanitàries
061
Mossos d’Esquadra
088
Policia Nacional
091
Bombers
085
Atenció ciutadana, trànsit i mobilitat
012
 

Amb el suport de


Node Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta
08800 Vilanova i la Geltrú
turisme@nodegarraf.cat
www.nodegarraf.cat | www.garraftour.com

Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta feu clic a l'enllaç següent