Si no veieu bé aquest butlletí cliqueu aquí


Edició núm. 6 · 13 de desembre de 2016

El paisatge com a marc d’una estratègia turística

El Pla de Mandat del Consell Comarcal del Garraf, el full de ruta per a aquesta legislatura, marca com a prioritats: les polítiques socials, el foment de l’ocupació i la disminució de l’atur, la lluita contra la vulnerabilitat alimentària, l’accés a l’habitatge digne, la preservació del territori a través de la participació en diversos plans d’ordenació territorial i mobilitat i el foment de les polítiques de patrimoni com a eix de desenvolupament econòmic i social.

En aquest sentit, treballem amb quatre estratègies marc: cooperació i treball compartit entre els governs locals i el govern comarcal; territori, desenvolupament econòmic i mobilitat per una comarca més competitiva; polítiques de benestar i cohesió social, i debat sobre el futur de la comarca.

Una de les accions que marquen el Pla de Mandat és el Pla de desenvolupament econòmic i social del Garraf, que compta amb la participació de tots els ajuntaments i de molts agents econòmics. Ens hem proposat iniciar accions d’aquest Pla i ens centrarem en l’eix de paisatge, enllaçat a aspectes de desenvolupament econòmic des del punt de vista turístic i de promoció del patrimoni.

Aquest consell comarcal també està col·laborant en l’elaboració Pla Territorial del Penedès i s’està fent un treball de coordinació entre els ajuntaments sobre propostes de planificació, mobilitat, desenvolupament sostenible i promoció de la comarca, lligats a projectes FEDER. En concret, s’estan desenvolupant dos projectes: “Envelliment actiu i saludable i dependència”, emmarcat en els Projectes d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) i “Garraf: caminis, patrimoni i natura”, amb la voluntat de fomentar el turisme com activitat estratègica de l’economia comarcal, vinculada també amb el patrimoni cultural i natural.

De la mateixa manera, estem treballant accions de foment de l’ocupació, amb programes que teixim d’acord amb el govern de la Generalitat de Catalunya: propostes per a persones en situació d’atur de llarga durada, persones amb risc d’exclusió social i joves. Durant aquesta legislatura també volem dinamitzar el binomi turisme i generació activitat econòmica. En aquest sentit, hem començat a estrènyer llaços de cooperació amb altres organismes com l’ADEPG o el Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès a l’entorn de l’enoturisme, per organitzar algunes actuacions concretes.

En definitiva, actuem com a representants de la globalitat del territori, en tant que espai de debat polític institucional, perquè el Consell Comarcal del Garraf és una administració de suport i cooperació amb els municipis, amb voluntat de treball compartit en benefici de la comarca i la seva gent.

Glòria García Prieto
Presidenta
Consell Comarcal del Garraf

Fins al 8 de gener
Mostra Ramon Casas als museus del Penedès
Biblioteca Museu Víctor Balaguer · Vilanova i la Geltrú
Info:
Més informació

Fins al 19 de febrer
“Ramon Casas: la modernitat anhelada”
Museu Maricel · Sitges
Més informació

Fins al 19 de febrer
Ramon Casas al paladar
Dotze establiments de Sitges elaboren plats, tapes i cerveses inspirades en l’artista
Més informació

17 i 18 de desembre, a Canyelles
Pessebre vivent
Més informació

Del 25 al 28 de desembre, a Sant Pere de Ribes
Pessebre vivent parlat
Més informació

23 de desembre · 17h30
Astronomia · Regala el cel per Nadal
Lloc: Observatori Astronòmic del Parc del Garraf · Olivella
Conèixer el cel i els astres. Com orientar-se en el cel.

 


 Denominació d’Origen: Terra i Mar

El passat 17 de novembre, el Saló d’Or del Palau Maricel va aplegar pagesos, pescadors, cuiners, gastrònoms i periodistes, així com professionals del turisme enogastronòmic. Es tractava de debatre al voltant dels productes autòctons i les arrels culinàries. El títol, Denominació d’Origen: Terra i Mar, es va presentar com a preàmbul de La Llotja, un certamen semestral que es promourà des de Mancomunitat Penedès Garraf, amb els oficis de NODE Garraf.

 

  

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Miquel Forns preveu que el 2017 serà un bon any per al turisme

A Vic, el diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Miquel Forns, va assegurar en la inauguració de la 5a Jornada del Cercle de Turisme, impulsada per la Diputació de Barcelona, que el 2017 serà «un bon any per al turisme gràcies al sector privat i públic, per la bona feina feta en els darrers anys». La jornada va comptar també amb la presència del director general de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono.

Llegiu més...

 

CANYELLES
Un municipi d’esperit i essència nadalencs

El web de l’Ajuntament de Canyelles qualifica la Fira de Santa Llúcia com tot un èxit, per damunt de les expectatives. Un any més, el gran nombre de parades i l’afluència de visitants van convertir el poble en una postal nadalenca. Amb aquesta i altres fires locals, els establiments d’hostaleria i els comerços aprofiten de valent la promoció d’activitats festives i de lleure.

Llegiu més...

 

CUBELLES
El logotip Cubelles tot un món es modernitza

El mateix autor del logotip original, el dissenyador cubellenc Nacho Vizcaíno, va presentar una proposta en la què quatre elements característics de la vila, com són el Sol (groc), la muntanya (verd), la platja (taronja) i el mar (blau) conflueixen en un nou disseny en el qual el topònim de la vila pren major protagonisme per damunt del lema, Cubelles tot un món.

Llegiu més...

 

CUBELLES
El Penedès Marítim obre inscripcions pel Mes del Xató

Durant tot el mes de febrer de 2017 es realitzarà la segona edició del Mes del Xató al Penedès Marítim. Els establiments de Cubelles i Cunit que en vulguin formar part ja poden formalitzar les inscripcions per participar-hi. Després de la bona acollida de l’edició anterior, enguany s’espera arribar a la vintena d’establiments de restauració que hi participin.

Llegiu més...

 

SANT PERE DE RIBES
Tot apunta a un “Municipi saludable”

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes vol un model de municipi saludable. Sota el concepte de ciutat saludable i de benestar, els eixos d’actuació són salut, alimentació, turisme, ciutadania, sostenibilitat i coneixement. S’està realitzant un estudi estratègic de turisme orientat a la salut i el benestar de les persones. A més, es dotarà amb un Pla de Salut Local, que es portarà a terme en col·laboració amb agents del territori, el Consorci Sanitari Garraf i el suport de la Diputació de Barcelona i la Xarxa de Ciutats Saludables.


 

SANT PERE DE RIBES
El projecte de museïtzació del castell va endavant

El diputat delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Juanjo Puigcorbé, va visitar Sant Pere de Ribes i es va reunir amb l'alcaldessa, Abigail Garrido; el regidor de Cultura de Ribes, Josep Moya, i altres membres de l'equip de govern per parlar dels projectes relacionats amb el patrimoni i els equipaments culturals que l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes vol tirar endavant..

Llegiu més...

 

SITGES
El Ple aprova el reglament per al nou Consell Assessor de Turisme

El Ple de l'Ajuntament de Sitges ha aprovat el reglament del nou consell assessor de turisme, un organisme consultiu i de participació que neix després de la dissolució de l'Agència de Promoció Turisme de Sitges al desembre del 2015. L’ens, consultiu i de participació, estarà format per representants de tots els agents turístics. També es comptarà amb els càmpings i el Parc del Garraf.

Llegiu més...

 

SITGES
L’envelat de la Fragata es consolida com a escenari nadalenc

Sitges acull aquest Nadal prop d'un centenar de propostes que van des dels actes més tradicionals a altres activitats de lleure pensades per a tota la família. El Sitges Christmas Festival va obrir el passat cap de setmana les activitats programades a l'envelat transparent de 900 m2, un espai únic que per segon any consecutiu s'ha instal·lat a la platja de La Fragata de Sitges, al passeig de la Ribera.

Llegiu més...

 

VILANOVA I LA GELTRÚ
Els museus de la ciutat s'omplen d'activitat al desembre

Amb l'arribada del mes de desembre, els museus de Vilanova i la Geltrú ofereixen propostes per a que petits i grans s'apropin a conèixer les perles del patrimoni local. Al Museu Víctor Balaguer, fins al 15 de gener s'hi pot visitar l'exposició "Atles Molas. Ordre i disjuncions en les avantguardes". El Balaguer també acull, prorrogada fins al 8 de gener, la mostra "Ramon Casas als museus del Penedès".

Llegiu més...

 

VILANOVA I LA GELTRÚ
La Glòria de Vilanova és la més gran

La segona edició de la nit de la Gastronomia de Vilanova i la Geltrú es va tornar a celebrar al restaurant Mas Roquer del càmping Vilanova Park, amb l'assistència de gairebé 200 comensals. Una de les novetats va ser la presentació de la Glòria més gran mai feta, obra de Jaume Blanch. Es tracta d'un exemplar d'aquest típic pastís de Dijous Gras, amb una alçada de 180 centímetres per gairebé un metre d'ample.

Llegiu més...

 

ENTITATS
Els Museus de Sitges, amics predilectes del Gremi d’Hostaleria

Els Museus de Sitges van ser un dels grans protagonistes del darrer Sopar de l’Agremiat del Gremi d’Hostaleria de Sitges. El Consorci del Patrimoni va rebre el guardó Amics Predilectes. El premi valora la trajectòria museística i, particularment, la reobertura del Cau Ferrat i del Museu de Maricel, ara fa dos anys, així com la seva elecció com a seu de l’exposició central de l’Any Ramon Casas.

Llegiu més...

 

EUROPA
La participació catalana en projectes i actuacions europees en l’àmbit del turisme

Suggerim la lectura d’un monogràfic que ens presenta les actuacions dutes a terme en els darrers temps per acostar-nos i ser més presents en les polítiques europees. Si Catalunya és un dels territoris europeus amb més impacte turístic cal que la seva presència en les decisions i actuacions que es prenen en el marc de les institucions europees sigui més important. Hi ha un pla de treball amb diferents línies d’actuació.

Llegiu més...

 

TURISME RURAL
Nous criteris per a la categoria d’establiments de turisme rural

Aquest dilluns 12.12.16 el DOGC ha publicat la Resolució EMC/2776/2016, de 28 de novembre, per la qual s'aprova el model que estableix els criteris per a l'atorgament de la categoria als establiments de turisme rural. S’inclouen el manual de consulta i el qüestionari d’avaluació d’establiments de turisme rural: masies i cases de poble; siguin independents o siguin compartides. 

Llegiu més...

 

TURISME SOSTENIBLE
La Carretera del Vi serà la primera ruta enoturística d’emissions 0

S’acaba de presentar el projecte d’electrificació i car sharing de la ruta enoturística de La Carretera del Vi. Els 13 cellers que en formen part, juntament amb els 7 municipis de la wine road, han decidit apostar per una mobilitat sostenible i 100% neta. Nissan ha cedit dos cotxes i dues furgonetes elèctriques per a que visitants i usuaris puguin moure’s per aquest itinerari. Segons el calendari previst, la prova pilot s’iniciarà a l’abril del 2017.

Llegiu més...Tourism Data System

Aquesta és una plataforma interactiva de gestió de la informació que automatitza el procés de recollida de dades estadístiques sobre nivells d'ocupació d'allotjament turístic i les variables habitualment associades. L'eina facilita l’explotació, difusió i consulta de resultats de conjuntura turística i permet als allotjaments turístics la comparació de la seva activitat amb les dades agregades de la destinació.


Posat en marxa a Costa Daurada i Terres de l'Ebre l'any 2012, s’ha implementat a la demarcació de Barcelona de la mà del Laboratori del Turisme de la Diputació de Barcelona.

Llegiu més...
     
OFICINES D’INFORMACIÓ TURÍSTICA

Oficina d’Informació Turística | Ajuntament de Canyelles
T. 34 938 973 011
T. 34 938 952 500
T. 34 938 962 857
T. 34 938 944 251
T. 34 938 154 517
T. 34 935 971 819
T. 34 938 968 465

 
TELÈFONS D’INTERÈS

Emergències
112
Urgències i emergències sanitàries
061
Mossos d’Esquadra
088
Policia Nacional
091
Bombers
085
Atenció ciutadana, trànsit i mobilitat
012
 

Amb el suport de


Node Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta
08800 Vilanova i la Geltrú
turisme@nodegarraf.cat
www.nodegarraf.cat | www.garraftour.com

Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta feu clic a l'enllaç següent