Si no veieu bé aquest butlletí cliqueu aquí


Edició núm. 5 · 15 de novembre de 2016
O som digitals, o no serem

El passat dijous, en el marc del Pòrtic la Fira de Novembre, vam poder escoltar en Josep Piqué reflexionant sobre les claus de la recuperació econòmica del país. Deia que la gran palanca de creixement aquests anys ha sigut sens dubte el Turisme. Però aportava, a més, que les perspectives són que, fent-ho bé, aquesta conjuntura favorable ens acompanyi força temps.

Ens val la pena, doncs, que hi invertim i aboquem esforços en consolidar models òptims i de consolidació de l’oferta turística. Hem de basar-nos en un augment dels actius de qualitat que es poden donar al nostre territori, però també, en ficar de relleu l'oferta ja existent. Hem de treballar per adequar-la, exigir major qualitat, i establir mesures de control. Perquè depèn de tots que el territori, en el seu conjunt, tendeixi cap a l’excel·lència.

Caldrà tenir cura especial sobre els nous models d’allotjament que apareixen i les fórmules d'introduir-la en el mercat.

Deia el Piqué: "O som digitals, o no serem".

La inversió en tecnologia és important, i no serà puntual. EI repte majúscul. Perquè hem de ser capaços no només de pujar al carro tecnològic, sinó de fer-ho amb capacitat de transformació i actualització constant. Amb l’actual ritme de frenètica evolució i incertesa al que estem sotmesos, cal un canvi de mentalitat empresarial, cal adoptar mesures per tenir-nos en constant evolució i crear equips de treball capaços de desenvolupar la feina que ens és pròpia a més d’assumir canvis constants en els models de fer i les tecnologies que hi apliquem. I en alguns casos, de l’activitat mateixa a què ens hi dediquem, també.

Serà se'ns dubte un escenari líquid i transformador. On molts intermediaris tendeixen a desaparèixer i on l'oferta i la demanda són cada cop més a prop. On la competitivitat, la capacitat d’apropar-se als clients i adequar-nos a les seves expectatives és indispensable.

Necessitem una visió global del territori, poc centrada en municipalitats, i molt enfocada a treure a la llum els punts forts que trobem a cada racó, aquells detalls i activitats diferenciadores que poden aportar un valor afegit i atractiu a l’oferta turística de la nostra zona, i a canalitzar-la.

I en aquest sentit hauran de treballar les entitats associatives i l’administració pública: projecte global de territori i apropar solucions tecnològiques.

Carlos Diaz Collados
President de l’Estació Nàutica de Vilanova


V Jornades Gastronòmiques i II Mostra de Tapes
Dates: de l’1 al 30 de novembre
Lloc: Cubelles
Més informació

8a edició
Sitges Tapa a Tapa de Tardor
Dates: fins al 20 de novembre
Més informació

Fòrum ADEPG
Esmorzar col·loqui amb Montserrat Vilalta, directora general de Comerç
Data: dimecres 16 de novembre · 9h30
Lloc: restaurant Marejol · Vilanova i la Geltrú
Patrocina: Grup Quatre
Col·labora: restaurant Marejol
Informació i inscripcions

Denominació d’Origen: Terra i Mar
Data: dijous 17 de novembre · 16h
Lloc: Saló d’Or · Palau Maricel · Sitges
Organitza: Mancomunitat Penedès Garraf
Producció: NODE Garraf
Col·laboració: Ajuntament de Sitges
Amb el suport de Diputació de Barcelona i la DG d’Alimentació, Qualitat i Indústria Agroalimentàries de la Generalitat de Catalunya
Informació i inscripcions

Vilanova i la Geltrú Night Rum
Data: dissabte 19 de novembre · 19h
Organitza: Evasion Running
Més informació

Festival del Xató - Festa dels Mercats
Data: diumenge 27 de novembre · tot el dia
Lloc: Mercat del Centre · Vilanova i la Geltrú
Organitza: Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Més informacióEl segell “Origen Garraf”, a la Fira de Novembre

Amb la marca Origen Garraf, NODE ha participat activament en l’espai enogastronòmic de la Fira de Novembre, a Vilanova i la Geltrú. L’Agència ha compartit la iniciativa amb Menja’t Vilanova i Temps de Vi, amb el suport de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament i la col·laboració de l’Associació Espigalls del Garraf, la Confraria de Pescadors i Mercats Municipals de Vilanova.


 

“Terra i Mar”, la denominació d’origen de l’Alt Penedès i el Garraf

El Saló d’Or del Palau Maricel, a Sitges, aplegarà la sessió Denominació d’Origen: Terra i Mar, aquest dijous 17 de novembre. Mancomunitat Penedès Garraf reunirà la participació de cuiners, gastrònoms, productors, elaboradors i experts en turisme. L’acte serà un espai d’experiències i debat al voltant dels productes i la cuina genuïns de la demarcació enogastronòmica de l’Alt Penedès i el Garraf.

Llegiu més...

 

El director general d’Alimentació obrirà l’acte del Palau Maricel

La sessió Denominació d’Origen: Terra i Mar començarà a les 16h15, amb l’obertura a càrrec de l’alcalde Miquel Forns, alhora diputat delegat de Turisme de la Diputació de Barcelona. Al seu costat hi seran Antoni Díaz, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries de la Generalitat de Catalunya; Neus Lloveras, diputada al Parlament de Catalunya, i Rosa Huguet, presidenta de Mancomunitat Penedès Garraf.

Llegiu més...

 

Oriol Castro: El llegat culinari en un entorn de terra i mar

El xef Oriol Castro introduirà la sessió Denominació d’Origen: Terra i Mar. Farà la ponència marc sobre El llegat culinari en un entorn de terra i mar. Deixeble de Ferran Adrià i avui xef dels restaurants Compartir (Cadaqués) i Disfrutar (Barcelona), Castro ja ha vist reconeguda la seva trajectòria amb alguns dels guardons europeus més prestigiosos, tot i la seva jovenesa. Serà presentat pel gastrònom vilanoví Pere Tapias.

Llegiu més...

 

Mestratges gastronòmics que parlaran de mites i llegendes

El gastrònom Francesc Murgadas coordinarà una taula de mestratges per parlar dels Mites, llegendes i realitats de la gastronomia genuïna. Els ponents seran Xavier Mestres, president de l’Institut Català de la Cuina; Valentí Mongay, president del Convivium del Garraf de SlowFood i xef propietari de La Salseta (Sitges); Oriol Llavina, xef del restaurant El Cigró d’Or (Vilafranca del Penedès), i Josep Sucarrats, director de la publicació Cuina.

Llegiu més...

 

Els productors, les denominacions d’origen i els seus mercats de la vora

En una segona taula de ponents, l’acte de dijous, al Palau Maricel, reunirà experts i representants de productors de la terra i el mar, amb el títol Les denominacions d’origen en els mercats de proximitat. Presentats pel periodista suburenc Josep Maria Matas, escoltarem Francesc Olivella, director de la DO Penedès; Manel Ametllé, secretari de la Confraria de Pescadors de Vilanova; Antònia Udina, presidenta del CR de la IGP del Gall del Penedès, i Joan Simó, director científic de la Fundació Miquel Agustí.

Llegiu més...

 

Maricel de terra, un repertori de genuïnitats

La tarda del dijous tindrà el seu colofó en el claustre del Palau Maricel. Es servirà el repertori Maricel de terra, expressament composat per a l’ocasió, amb productes autòctons del mar i de la terra. Estarà elaborat i servit per alumnes de l’Escola d’Hostaleria de l’Institut Joan Ramon Benaprès, de Sitges. Els protagonistes seran la gamba, l’espigall, els cargols punxencs, el gall del Penedès i el vi de la DO Penedès.

Llegiu més...

 

Vilanova i la Geltrú. La Nit de la Gastronomia al Vilanova Park

Aquest proper divendres 18 de novembre, el restaurant Mas Roquer del càmping Vilanova Park tornarà a ser l’escenari de la Nit de la Gastronomia, que organitza l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i el Gremi d'Hoteleria i Restauració de la ciutat amb la col·laboració de Menja't Vilanova, Viu Comerç, Temps de Vi, la Confraria de Pescadors i el Celler de Viticultors. S'espera la xifra rècord de 230 comensals.

Llegiu més...

 

Vilanova i la Geltrú festeja el Xató al voltant dels mercats

El diumenge dia 27 de novembre se celebrarà el Festival del Xató i la Festa dels Mercats, una oportunitat única per conèixer i adquirir els productes necessaris per elaborar un autèntic Xató de Vilanova i la Geltrú i per gaudir d'una festa amb una variada degustació de tapes elaborades amb productes que habitualment ofereixen els paradistes del mercat.

Llegiu més...

 

El Museu de Maricel ofereix un passeig per l’obra de Ramon Casas

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, inaugurarà aquest proper dimecres 16 de novembre l’exposició Ramon Casas, la modernitat anhelada, que es podrà veure al Museu de Maricel fins el 19 de febrer, abans de viatjar posteriorment a Madrid i Palma de Mallorca. Ramon Casas, la modernitat anhelada és l’exposició central de l’Any Ramon Casas i reunirà 200 obres de l’artista i altres pintors coetanis procedents d’algunes de les col·leccions d’art modern més prestigioses d’Europa.

Llegiu més...

 

Sitges · El Tapa a Tapa de tardor

Fins al 20 de novembre, 34 establiments de Sitges ofereixen les millors propostes gastronòmiques de la tapa local. Aquesta és la vuitena edició del Tapa a Tapa de Sitges, organitzada pel Gremi d'Hostaleria de Sitges, amb el patrocini de Damm. El públic pot votar les millors tapes en competició.

Llegiu més...

 

Sant Pere de Ribes. Es consolida el Mercat del Cava i la Tapa a Les Roquetes

Èxit de la darrera edició del Mercat del Cava i la Tapa, a Les Roquetes. Enguany s'han venut gairebé 5.000 tastets i han passat prop de 2.500 visitants. La incorporació, fa 3 anys, de la tapa per maridar amb els vins i caves ha fet créixer les degustacions fins arribar a duplicar-les respecte el 2015. L'Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha comptat amb el màxim suport de l'Associació de Festes Populars de les Roquetes.

Llegiu més...

 

Convocatòria del fòrum permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible

Pel proper 28 de novembre, a les 17h, al castell de Castellet i la Gornal, s’ha convocat el 4t Fòrum Permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible. Des dels Parcs del Garraf, Olèrdola i Foix durant el 2016 s’ha impulsat un procés participatiu i de treball que ha de dur el nostre territori a adherir-se a la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS), una certificació atorgada per la Federació Europarc.

Llegiu més...Turisme a l'entorn de Barcelona 2016

Us suggerim un cop d’ull a la infografia Turisme a l'Entorn de Barcelona 2016. És força explicativa de les principals dades de l'activitat turística, com ara el desglossament de la demanda, la distribució comarcal dels turistes, el perfil del turista, els llocs més visitats pels turistes, els impactes econòmics, la distribució comarcal de la taxa turística i els indicadors de la reputació online.

Llegiu més...
     
OFICINES D’INFORMACIÓ TURÍSTICA

Oficina d’Informació Turística | Ajuntament de Canyelles
T. 34 938 973 011
T. 34 938 952 500
T. 34 938 962 857
T. 34 938 944 251
T. 34 938 154 517
T. 34 935 971 819
T. 34 938 968 465

 
TELÈFONS D’INTERÈS

Emergències
112
Urgències i emergències sanitàries
061
Mossos d’Esquadra
088
Policia Nacional
091
Bombers
085
Atenció ciutadana, trànsit i mobilitat
012
 

Amb el suport de


Node Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta
08800 Vilanova i la Geltrú
turisme@nodegarraf.cat
www.nodegarraf.cat | www.garraftour.com

Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta feu clic a l'enllaç següent