Si no veieu bé aquest butlletí cliqueu aquí


Edició núm. 4 · 28 d'octubre de 2016
L’excel·lència, un objectiu necessari i difícil a la vegada

Seguint la  línia de l’anterior Bloc i sent Sitges un del municipis turístics de la Costa de Barcelona, ens reafirmem en la notícia dels bons resultats de la darrera temporada d’estiu i afegim que ha estat així durant el present exercici. Certament, hem rebut moltes persones que han escollit el nostre municipi per diferents conceptes: vacances, celebra-cions, reunions de treball, etc., però hem de tenir molt present que en gran part són uns clients  cedits, que no guanyats. Malaura-dament, les dificultats polítiques i socials d’altres destinacions turístiques han obligat els mercats a buscar alternatives per gaudir les vacances i Sitges ha estat una d’elles, però els que portem uns anys en aquest sector sabem que atraure als clients pot ser relativament fàcil si ho comparem amb la dificultat de consolidar-los i el camí de l’excel·lència ens ajudarà a fer-ho.

És evident que  hem d’apostar més per la qualitat que per la quantitat si volem que Sitges mantingui la marca turística que l’ha caracteritzat durant mols anys i tots els esforços han d’anar dirigits en aquesta direcció, tant des de l’administració local, amb polítiques turístiques adequades, com des del sector privat, amb polítiques empresarials responsables.

Actualment Sitges té 5.000 places hoteleres, de les quals aproximadament la meitat  corresponent a hotels de 4 i 5 estels. En els darrers anys s’han incorporat 10.000 places més d’una modalitat d’allotjament molt implantada, com són els Habitatges d’Us Turístic; es calcula que el 50% està per legalitzar. Difícilment podrem assolir l’excel·lència si no es recondueix aquest greuge, podent equiparar aquesta situació que pateix el sector d’allotjament a la que pateixen els comerciants amb la proliferació de la venda il·legal pel top manta, però en aquest cas no es veu.

Joan Antón Matas
President del Gremi d’Hostaleria de Sitges


V Jornades Gastronòmiques i II Mostra de Tapes
Dates: de l’1 al 30 de novembre
Lloc: Cubelles
Més informació: www.cubelles.cat

8a Fira Mercat del Cava i la Tapa
Dates: dissabte i diumenge, 5 i 6 de novembre
Lloc: plaça del Llobregat · Les Roquetes
Organitza: Ajuntament de Sant Pere de Ribes
Més informació: www.santperederibes.cat

Fira de Novembre
Dates: de l’11 al 13 de novembre
Lloc: recinte urbà de Vilanova i la Geltrú
Organitza: Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Més informació: www.firadenovembre.cat

Denominació d’origen: terra i mar
Data: dijous 17 de novembre · 16h
Lloc: Saló d’Or · Palau Maricel · Sitges
Organitza: Mancomunitat Penedès Garraf
Producció: NODE Garraf
Col·laboració: Ajuntament de Sitges
Amb el suport de Diputació de Barcelona

 

“Denominació d’origen: terra i mar”

De la mà de NODE, la Mancomunitat Penedès Garraf proposa un espai d’experiències i debat al voltant dels productes i la gastronomia genuïns de la nostra demarcació enogastronòmica. Dijous 17 de novembre, al Saló d’Or del Palau Maricel de Sitges, tindrà lloc una sessió de tarda que es presenta amb el títol Denominació d’origen: terra i mar, amb la ponències de cuiners, gastrònoms, productors i elaboradors.

 

La Llotja

“Denominació d’origen: terra i mar” vol ser el preàmbul de La Llotja, un esdeveniment de periodicitat semestral que es celebraria a partir de novembre de 2017 amb l’objectiu de promoure l’ús i la presència de productes de proximitat en les cartes dels establiments de restauració, així com propagar el seu coneixement i el consum de manera habitual; també com a signes d’identitat i d’atractivitat enogastronòmica.

 

25 anys de la Fira de Novembre

La Fira de Novembre d’enguany coincideix amb el 25è aniversari de la seva recuperació. La mostra es podrà visitar els dies 11, 12 i 13, de divendres a diumenge, de 10h30 a 21h30, al recinte urbà de Vilanova i la Geltrú. Els carnavals de Sitges, Solsona i Laza estaran presents en el Saló del Carnaval. L'espai enogastronòmic, a la Geltrú, i la Fira del Col·leccionisme, al Museu del Ferrocarril, seran punts de màxim interès per als visitants.

Llegiu més...
http://www.firadenovembre.cat/


 

Mercat del Cava i la Tapa a Les Roquetes

Els dies 5 i 6 de novembre, la plaça del Llobregat de Les Roquetes, acollirà la 8a edició de la Fira Mercat del Cava i la Tapa, emmarcada en la iniciativa Productes de la Terra. Es podrà degustar gran varietat de caves i vins de diferents cellers elaboradors, amb una oferta gastronòmica singular, de proximitat, a través de tapes i tastets. A més a més, es podrà gaudir de tallers gastronòmics. Diumenge es farà una trobada de plaques de cava.

Llegiu més:
www.santperederibes.cat

 

Jornades Gastronòmiques i Mostra de Tapes, a Cubelles

Les V Jornades Gastronòmiques i la II Mostra de Tapes de Cubelles es realitzaran de l’1 al 30 de novembre. Després de set anys la regidoria de Turisme, Comerç i Fires reprèn aquesta iniciativa per a donar suport al sector de l’hostaleria i la restauració en un període habitualment fluix per intentar desestacionalitzar la temporada en benefici del teixit comercial i l’ocupació. Ho patrocina Moritz.

Llegiu més:
www.cubelles.cat

 

Vida Festival, el millor festival de format mitjà

Vida Festival ha estat guardonat amb el premi Fest al millor festival de format mitjà de l’estat. La propera edició d’aquest festival internacional de música s’ha programat del 30 de juny al 2 de juliol de 2017. L’esdeveniment té escenaris a la Masia d’en Cabanyes i a La Daurada Beach Club, a Vilanova i la Geltrú.

Visita suggerida:
www.vidafestival.com

 

Cercle de Turisme, la xarxa de promoció turística de Barcelona

Per iniciativa de la Diputació de Barcelona, el Cercle de Turisme s’ofereix com una plataforma de projecció turística en la què entitats públiques i empreses privades comparteix informació, coneixement i accions promocionals. Els membres del Cercle paguen una única quota anual de 150€. Podeu demanar més informació a cercleturisme@diba.cat

Llegiu més: Cercle de TurismeUn setembre de rècord per a l’hoteleriaNou rècord turístic en els establiments hotelers de Catalunya aquest setembre, tant pel que fa al nombre de clients que han passat per algunes de les recepcions hoteleres com pel nombre de nits contractades. Al setembre, el nombre de visitants s'ha enfilat fins a prop dels dos milions de clients, amb un augment del 10,53% en relació amb el mateix mes de l'any passat i una xifra que suposa la més gran en un setembre des de l'inici de la sèrie històrica de l'Institut d'Estadística espanyol, que comença el 1999.

Llegiu més...
www.viaempresa.catVisita tècnica a Can Travé

De la mà de NODE Garraf i l’Ajuntament de Cubelles, representants de les àrees tècniques de Turisme dels ajuntaments del Garraf i de la Diputació de Barcelona van visitar el compendi botànic i conjunt escultòric dels jardins de Can Travé, a Cubelles. Aquest edifici es troba en una etapa de restauració i ben aviat podria ser un dels principals actius del municipi per la seva bellesa i per la possibilitat d’aplegar tot tipus d’actes.

Visita suggerida: www.diaridevilanova.cat
     
OFICINES D’INFORMACIÓ TURÍSTICA

Oficina d’Informació Turística | Ajuntament de Canyelles
T. 34 938 973 011
T. 34 938 952 500
T. 34 938 962 857
T. 34 938 944 251
T. 34 938 154 517
T. 34 935 971 819
T. 34 938 968 465

 
TELÈFONS D’INTERÈS

Emergències
112
Urgències i emergències sanitàries
061
Mossos d’Esquadra
088
Policia Nacional
091
Bombers
085
Atenció ciutadana, trànsit i mobilitat
012
 

Amb el suport de


Node Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta
08800 Vilanova i la Geltrú
turisme@nodegarraf.cat
www.nodegarraf.cat | www.garraftour.com

Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta feu clic a l'enllaç següent