Si no veieu bé aquest butlletí cliqueu aquí
Edició núm. 18 · 17 d'agost de 2017


 

CANYELLES
Cants i sons a Lluna

L’Ajuntament de Canyelles proposa un cicle de concerts de música clàssica. Cants i Sons a Lluna tindrà escenari a l’església de Santa Magdalena, els dies 20 i 27 d'agost i 3 i 17 de setembre, a les vuit del vespre. La soprano Maria Lluïsa Muntada obrirà la programació, diumenge 20 d’agost, amb l’obra De plebeus i cortesans,  acompanyada a la guitarra per Santi Pavón.

Llegiu més...


 

CUBELLES
Cubelles Noir, el festival de novel·la negra del Garraf

Del 17 al 20 d’agost, Cubelles serà la capital catalana de la novel·la negra. La segona edició del Cubelles Noir, presentat com a Festival del Gènere Negre del Garraf, suposarà la consolidació d’aquesta iniciativa que compta amb el suport de l’Ajuntament. El festival serveix de plataforma per apropar escriptors de proximitat i aficionats al gènere negre. El programa inclou xerrades i algun apropament al cinema i al videojoc negre.

Llegiu més...


 

SANT PERE DE RIBES
Línia d’ajuts de 120.000 € per a empreses

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha aprovat uns ajuts de 120.000€ per a empreses. Aquests ajuts es divideixen en tres línies. La Línia 1 és per a activitats econòmiques a peu de carrer amb una superfície màxima de 500m2. La Línia 2 són ajuts per a persones que han iniciat activitat com autònoms. La 3a Línia són ajudes pel 50% de despeses elegibles per estudis o projectes d’innovació.

Llegiu més...


 

SITGES
Esclat de Festa Major a Sitges

La Festa Major de Sitges 2017 donarà el tret de sortida oficial aquest divendres 18 d’agost, amb la inauguració de les Barraques, a les 19h30, a la Fragata, i l’acte de nomenament del lingüista i professor Ignasi M. Muntaner com a Fill Adoptiu de Sitges, a les 18h30, al saló de plens de l’Ajuntament. El castell de focs tindrà lloc dimecres 23, a les 23h.

Llegiu més...


 

SITGES
La clàssica torna al Racó de la Calma

El Sitgestiu Cultural 2017 és el programa cultural de Museus de Sitges per als mesos d’estiu. Enguany presenta diverses novetats, entre les quals destaquen les visites nocturnes als museus i, des del passat 13 de juliol, la creació d’un cicle de música clàssica al Racó de la Calma, amb sis concerts a càrrec d’intèrprets de diverses procedències i estils.

Llegiu més...


 

VILANOVA I LA GELTRÚ
La Festa del Cavall, al passeig Marítim

Aquest proper dissabte 19 d'agost, a partir de les set de la tarda, el vial lateral del passeig Marítim de Vilanova i la Geltrú acollirà la quarta edició de la Festa del Cavall. Aquest esdeveniment està organitzat per l'Associació dels Tres Tombs de Vilanova i la Geltrú, amb la col·laboració de l'Ajuntament de la ciutat.

Llegiu més...


 

VILANOVA I LA GELTRÚ
Vilanova i la Geltrú torna a tenir càmera a l’espai dedicat al temps de TV3

Vilanova i la Geltrú torna a tenir una càmera a l'espai del temps a TV3. Les imatges també es poden veure al Canal 33 i de manera permanent al web de la CCMA. La càmera està situada al sostre de La Daurada i ofereix una àmplia vista panoràmica de Ribes Roges i de les seves platges fins pràcticament Sant Gervasi. Es pot moure automàticament i pot enfocar la part de llevant amb una vista del port i del Far de Sant Cristòfor.

Llegiu més...


 

DIPUTACIÓ
La Diputació de Barcelona ha acreditat la destinació amb el segell Biosphere

La Diputació de Barcelona ha obtingut l'acreditació que certifica que la demarcació de Barcelona compleix els requisits del segell Biosphere Destination com a destinació turística sostenible i assumeix els principis següents: gestió sostenible; desenvolupament econòmic i social; conservació i millora del patrimoni cultural; conservació ambiental; qualitat i seguretat i implicació del visitant.

Llegiu més...


 

GENERALITAT
Servei d'informació turística per missatgeria instantània a través d'internet

El Departament d’Empresa i Coneixement, a través de la Direcció General de Turisme (DGT), ha posat en marxa un servei d’informació turística per missatgeria instantània. Aquest nou canal web, accessible tant des de l’ordinador com a través de dispositius mòbils, permet arribar a un públic més ampli aprofitant els avantatges tecnològics.

Llegiu més...


Rodatges al Garraf

Extra de Verano de la ONCE
Espot rodat a Sitges, al carrer Barcelona, carrer Davallada, Racó de la calma, Garraf i barberia del carrer Camí de la Fita.Fanta

Anunci rodat a la Platja de Garraf, amb els famosos youtubers Paula Gonu, Rubius Mangel i Alexby; tots tres sumen uns 40 milions de seguidors.

Sistema d’Informació i Intel·ligència TurísticaPer primera vegada, Catalunya disposarà d’un sistema de coneixement turístic propi que posarà el coneixement generat a l’abast de tothom. Es tracta d’un sistema pioner, únic a l’Estat, que reforçarà encara més la posició de lideratge de la destinació turística catalana.

El Sistema d’Informació i Intel·ligència Turística està promogut per la Generalitat de Catalunya amb el propòsit de millorar la competitivitat de les empreses. La seva posada en marxa compta amb les quatre diputacions provincials, les deu universitats catalanes i diferents entitats del sector turístic català.

Llegiu més...


 

El canvi d’era en el Museu del Ferrocarril de Catalunya

Iniciada una profunda transformació que es perllongarà fins al 2020 i que ja pot gaudir-se, el Museu de Vilanova i la Geltrú, amb la celebració en el 2015 dels seus 25 anys de vida, va arrencar un procés de renovació per donar el salt més gran de la seva història. L’objectiu és aconseguir ser un espai viu i ple d’activitat que aposta per l’oci experiencial al servei de la comunitat i del territori. Ser un potent pol d’atracció de la comarca.

L'antic dipòsit de locomotores de Vilanova i la Geltrú afronta un canvi d'era. Aconseguir una subvenció de prop de dos milions d'euros procedent de l'1,5% cultural de la Secretària d'Estat del Ministeri de Foment per a la rehabilitació de la gran Nau del taller de reparacions (1881) ha suposat molt més que la major aportació econòmica dels seus 26 anys de vida. Ha constituït l'oportunitat d'actuar en la totalitat de les instal·lacions per adquirir la cohesió i l'atractiu que demana el segle XXI.

El Museu aspira a continuar la seva tasca de consolidació com a centre obert de coneixement i divulgació de l'univers ferroviari. En els últims anys, ja ha franquejat els seus límits físics en promoure el Màster en Sistemes Ferroviaris de la Universitat Politècnica, el primer cicle formatiu de manteniment de vehicles o en apropar la matèria ferroviària a gran part dels centres educatius catalans. Unes actuacions que han servit per situar a Vilanova i la Geltrú com la capital educativa del ferrocarril a Catalunya.

Per donar el salt definitiu, l'any 2016 la Fundació dels Ferrocarrils Espanyols va estimar necessari definir un Pla Director del Museu fins a l'any 2020. Aquesta reflexió contempla realitzar una sèrie d'actuacions que requereixen una inversió escalonada de la Fundació.

En el futur, el Museu guanyarà un ampli espai públic cobert (en l'actualitat una gran part es troba a l'exterior), alhora que es rehabilita un edifici històric creat en 1881. Les obres començaran el proper novembre.

Pilar Garcia
Directora del Museu del Ferrocarril

 

Presentació de la Xarxa Productes de la TerraLa gastronomia de les comarques de Barcelona és rica en sabors, diversa en productes i arrelada a la terra. Degustar, olorar, tocar, sentir prenen significat a l'assaborir els productes de la terra.

Visita suggerida...


Del 17 al 20 d’agost · Cubelles
II Cubelles Noir-Festival novella negra Garraf
+ info

Divendres 18 de setembre · Sitges
Inauguració de les Barraques · Festa Major de Sant Bartomeu
+ info

Dissabte 19 de setembre · Vilanova i la Geltrú
4a Festa del Cavall
+ info

Fins al 23 d’agost · Vilanova i la Geltrú
Aclústics · Cicle de concerts acústics
+ info

Fins al 26 d’agost · Cubelles
Festa Major
+ info

Del 18 al 27 d’agost · Sitges
Festa Major
+ info

Dimecres 23 d’agost · 23h · Sitges
Castell de Focs
+ info

Del 20 d’agost al 17 de setembre · Canyelles
Cants i Sons a Lluna
+ info

Del 22 d’agost al 7 de setembre · Cubelles
Activitats de circ al Charlie Rivel
+ info

Del 8 al 10 de setembre · Cubelles
Festa de la Verema
+ info

Del 9 a l’11 de setembre · Canyelles
Festa Major de Sant Nicolau
+ info

Dissabte 9 de setembre · Canyelles
Dixieland Tast
+ info

Agost i setembre · Sitges
Mercat dels Sentits de Sitges
+ info

Fins al 2 de setembre · Cubelles
Mercats a l'estiu a Cubelles
+ info

Fins al 3 de setembre · Vilanova i la Geltrú
Mercat d'artesania d'estiu
+ info

Fins al 10 de setembre · Cubelles
Trenet Turístic
+ info

Fins a l’11 de setembre · Vilanova i la Geltrú
Trenet Turístic
+ info

Fins al 15 de setembre · Sitges
Trenet turístic
+ info        
OFICINES D’INFORMACIÓ TURÍSTICA

Oficina d’informació turística | Ajuntament de Canyelles
T. 938 973 011
T. 938 952 500
T. 938 962 857
T. 938 944 251
T. 938 154 517
T. 938 140 000 ext. 3218 
T. 935 971 819
T. 938 968 465

 
TELÈFONS D’INTERÈS

Emergències
112
Urgències i emergències sanitàries
061
Mossos d’Esquadra
088
Policia Nacional
091
Bombers
085
Atenció ciutadana, trànsit i mobilitat
012
     
 

Amb el suport de


Node Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta
08800 Vilanova i la Geltrú
turisme@nodegarraf.cat
www.nodegarraf.cat | www.garraftour.com

Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta feu clic a l'enllaç següent

Powered by Consorci CSE