Si no veieu bé aquest butlletí cliqueu aquí
Edició núm. 13 · 19 d'abril de 2017


 

GARRAF
NODE Film Clúster proposa una destinació
“de cine”

NODE Garraf treballa en una iniciativa orquestrada amb tots els ajuntaments de la comarca amb el propòsit de promocionar la nostra demarcació com a plató de rodatges per a la indústria audiovisual. L’Agència de Desenvolupament NODE Garraf acaba de crear el primer film clúster de Catalunya, ara per ara, amb el nom de NODE Film Clúster. El projecte procurarà un nou marc d’activitats interprofessionals, des dels professionals especialitzats a empreses de serveis que afavoriran la feina de les empreses productores.

Llegiu més...


 

CUBELLES
El Cubelles Medieval reedita un nou èxit de públic

La 6a edició de la Fira Cubelles Medieval ha superat totes les previsions i expectatives d'afluència de públic, especialment divendres i diumenge. L'organització estima que enguany s'han superat les 20.000 persones que han passejat pels carrers i places del nucli antic durant els tres dies de fira. La Fira Medieval ha tingut un impacte molt positiu sobre el comerç i especialment al sector de la restauració local, on diversos restaurants col·laboradors han adaptat els menús i cartes a la temàtica de l’edat mitjana.

Llegiu més...


 

GARRAF
Benvinguts a pagès!, benvinguts al Garraf!

Enguany es torna a editar la iniciativa Benvinguts a pagès, que tindrà lloc a tot Catalunya del 3 al 5 de juny. De nou les explotacions que es sumen a la iniciativa obriran les seves portes per donar la benvinguda a visitants que vulguin descobrir la seva activitat. Al Garraf hi participaran, Sències Can Girona i Vega de Ribes, de Sitges i Sant Pere de Ribes, respectivament.

Llegiu més...


 

CUBELLES
Recuperació dels jardins de Can Travé

Els jardins de Can Travé estan protegits pel catàleg del patrimoni municipal de Cubelles. Es tracta d’una unió d’espais enjardinats i diferents elements arquitectònics decoratius que necessiten una actuació per tal de recuperar-los i perquè puguin esdevenir un element d’atracció de visitants. Les actuacions a realitzar són la reparació dels elements arquitectònics dels jardins i de les seves instal·lacions per poder obrir aquest espai a l’accés públic, junt a l’adequació de la il·luminació dels propis jardins.

Llegiu més...


 

OLIVELLA
Es reobre l’Escola de Natura Can Grau

Després d’uns mesos tancada per realitzar-hi reformes, l’Escola de Natura Can Grau obre de nou les seves portes. Les obres de millora afecten tot l’equipament i, entre elles, s’ha realitzat un seguit d’actuacions per adaptar Can Grau a persones amb mobilitat reduïda. Can Grau és una antiga masia vitivinícola rehabilitada com a escola de natura per a estades de curta durada. Les activitats pedagògiques que s'hi organitzen tenen l'objectiu d'aprofundir en el coneixement del medi natural i l'establiment humà en el Parc del Garraf.

Llegiu més...


 

SANT PERE DE RIBES
El Garraf s’acreditarà amb la Carta Europea de Turisme Sostenible

Recentment, Sant Pere de Ribes va rebre la visita de la Federació Europarc, entitat que atorga la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS). Aquest és un reconeixement que de manera conjunta diversos ajuntaments i agents públics i privats de la comarca, entre ells l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, volen aconseguir per promocionar els territoris del Parc del Garraf, Olèrdola i Foix i els municipis que els integren.

Llegiu més...


 

SITGES
El Sitges Film Festival rep la Creu de Sant Jordi

El Govern ha acordat concedir la Creu de Sant Jordi a 29 personalitats i 24 entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural. Entre aquests reconeixements destaquem el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya - Sitges Film Festival, “per la seva remarcable funció, en tant que primer festival de cinema fantàstic del món”.

Llegiu més...


 

SITGES
L’Estrella Damm Mediterranean Ladies Open, un esdeveniment de 5 estrelles

L'Estrella Damm Mediterranean Ladies Open, competició enquadrada dins del Circuit Europeu Femení de golf, que tindrà lloc entre el 20 i el 23 d'abril al Club de Golf Terramar, ha estat declarat esdeveniment d'especial interès per l'Ajuntament de Sitges, on se situa la seu d'aquest important torneig, que reunirà a les millors golfistes del continent europeu.

Llegiu més...


 

SITGES
El Tastet del Reng, de Balaguer, guanya la final de la “Tapa de l’Any”

'Gastrimàrgia' (una terrina de carn amb salsa barbacoa, xili, crema de mango, "terra de passa-ratos", llàgrima de iogurt, mel, espècies i escorça de wasabi), del Tastet del Reng de Balaguer (Lleida) ha guanyat la final de la tercera edició de la "Tapa de l’Any", una iniciativa del Gremi d'Hostaleria de Sitges i Estrella Damm que premia la millor tapa de tot Catalunya.

Llegiu més...


 

VILANOVA I LA GELTRÚ
La primavera arriba als museus carregada d'activitats

Amb l’arribada de la primavera a Vilanova i la Geltrú han florit les activitats als museus de la ciutat. Les propostes per a aquest mes d'abril al Museu Víctor Balaguer, al Museu Romàntic Can Papiol i a l’Espai Far mereixen ser tingudes molt en compte. S’han programat activitats per a tots els públics. Cal destacar el programa promocional de “Els primers diumenges de mes”.

Llegiu més...


 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
El programa Viu el Parc celebra el 25è aniversari

Viu el parc va començar l'any 1992 al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, de la mà del Servei de Parcs Naturals i de l’Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona. D’aleshores ençà, s’han anat incorporant al programa diferents espais: Montseny, Garraf, Montnegre i el Corredor, Montesquiu, Olèrdola, Marina i Litoral, Guilleries-Savassona i el Foix. Deu parcs en total, amb vuitanta-cinc municipis implicats.

Llegiu més...


 

TURISME I NATURA
Els parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix ofereixen passejades guiades

Durant tot l'any, cada cap de setmana els parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix organitzen activitats familiars, passejades i tallers per conèixer millor el ric patrimoni natural i cultural d'aquests tres espais singulars. Enguany hi ha més de setanta propostes, que s'agrupen en excursions guiades; visites guiades o teatralitzades; activitats familiars i tallers per a adults.

Llegiu més...


 

NORMATIVA
Tarifa aplicable de l’Impost sobre les estades en establiments turístics

El DOGC de 6.04.17 va publicar el Decret Lllei 2/2017, de 4 d'abril, pel qual es modifica l'entrada en vigor de l'impost sobre begudes ensucrades envasades i s'estableix una regla de determinació de la tarifa aplicable de l'impost sobre les estades en establiments turístics.

Llegiu més...

 

Del 19 al 20 d’abril
Fòrum Turístic
Edifici Imagina · Barcelona
+ info


Divendres 21 d’abril
Barcelona Tourism Summit
CaixaFòrum · Barcelona
+ info


Del 21 al 23 d’abril
B-Travel · El Saló del Turisme
Recinte Montjuich · Barcelona
+ info


Del 29 al 30 d’abril
Alicia’t · Festa de la Gastronomia de les comarques de Barcelona
Mon Sant Benet
+ info


Estació Nàutica Vilanova

L’Estació Nàutica de Vilanova ja ha posat en marxa el seu web operatiu per a la comercialització d’una diversitat de productes turístics

Visita suggerida: www.envilanova.com

Indicadors turístics a la Destinació Barcelona 2017 (sense Barcelonès)


L'activitat en allotjament turístic a l'Entorn de Barcelona durant el mes de febrer va tenir un comportament lleugerament negatiu tant en el nombre de turistes rebuts (-1,3%) com en les pernoctacions generades (-1%) comparativament amb l'any anterior.

En termes absoluts l’Entorn de Barcelona va rebre un total de 216.202 turistes (en el conjunt de les tres tipologies d'allotjament que s'analitzen) i aquests van generar un total de 435.166 pernoctacions (nits) i van emplear de forma directa a un total de 4.690 treballadors (+5,2%).

Llegiu més...El Jazz Antic Sitges és un festival amb concerts, tallers i altres actes al llarg de l'any. Enguany, del 21 al 23 d'abril, s'organitzen nombrosos concerts i una trobada de músics de l'estil Jazz New Orleans, que acaba amb una gran Jam Session.

Visita suggerida...

        
OFICINES D’INFORMACIÓ TURÍSTICA

Oficina d’informació turística | Ajuntament de Canyelles
T. 938 973 011
T. 938 952 500
T. 938 962 857
T. 938 944 251
T. 938 154 517
T. 938 140 000 ext. 3218 
T. 935 971 819
T. 938 968 465

 
TELÈFONS D’INTERÈS

Emergències
112
Urgències i emergències sanitàries
061
Mossos d’Esquadra
088
Policia Nacional
091
Bombers
085
Atenció ciutadana, trànsit i mobilitat
012
 

Amb el suport de


Node Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta
08800 Vilanova i la Geltrú
turisme@nodegarraf.cat
www.nodegarraf.cat | www.garraftour.com

Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta feu clic a l'enllaç següent

Powered by Consorci CSE