Si no veieu bé aquest butlletí cliqueu aquí


Edició núm. 1 · 9 de setembre de 2016


 
El Garraf fa camí cap al turisme responsable i sostenible

La comarca del Garraf i tot el territori que es troba en l’àmbit dels Parcs del Garraf, Olèrdola i Foix, s’està fent camí cap a una gestió de l’activitat turística sostenible i responsable.

D’una banda, s’està implantant la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS). És un reconeixement d'abast europeu, gestionat per la Federació Europarc. La carta garanteix un ús turístic del parc compatible amb la conservació del territori, minimitzant els impactes negatius i contribuint al desenvolupament econòmic local. Actualment, s’ha aprovat i completat el programa d'actuacions que compagina la descoberta del territori i la seva conservació amb les expectatives de les empreses turístiques del territori.Som “Costa de Barcelona”

Amb l’edició d’aquest nou informatiu quinzenal es posa en marxa una eina de comunicació adreçada als professionals dels sectors públic i privat. Hi tindran cabuda la divulgació del nostre patrimoni i els actius turístics, les notícies d’actualitat i l’agenda d’activitats.

La nostra comarca s’identifica amb el segell “Costa de Barcelona”. Això ens ha de donar una millor atractivitat i un major posicionament com a destinació; però cal fer-ho bé. 

NODE Garraf, l’Agència de Desenvolupament participada per les administracions locals i els agents socials, assumeix el seu compromís per liderar la planificació i la implementació d’estratègies que incideixin en la vitalització econòmica del territori. El turisme és un dels eixos prioritaris.

Esperem que aquest nou mitjà us resulti d’interès.

Rosa Huguet
Presidenta

Setembre
| Sitgestiu Cultural 2016 (Sitges)

02 a l’11
| International Bears Sitges Week, Sitges

9 i 10 de setembre
| Festa de la Verema, Cubelles

10 de setembre
| Festa Major petita en honor a Sant Nicolau, Canyelles

11 al 23 de setembre
| Santa Tecla, Festa Major Petita, Sitges

11 de setembre
| 4a Milla catalana 1.714 metres, Vilanova i la Geltrú

24 de setembre
| Cursa Ciclista Infantil Isaac Gálvez, Vilanova i la Geltrú
 
Sitges és Biosphere Destination

Sitges ha assolit la certificació de destinació turística responsable "Biosphere Destination", atorgat per l'Institut de Turisme Responsable, organisme vinculat a la UNESCO, soci de l'OMT (Organització Mundial del Turisme) i del global Sustainable Tourism Council. El certificat suposa un reconeixement a la qualitat, la sostenibilitat ambiental i la responsabilitat social de Sitges com a destinació turística, un premi al treball realitzat per l'Ajuntament de Sitges, amb la col·laboració público-privada.


 
Llotja Garraf promou la genuïnitat dels productes i la gastronomia

Entre el 24 i el 27 de novembre tindrà lloc a la nostra comarca la primera edició de “Llotja Garraf”. Els eixos d’aquest certamen seran el 1r Congrés Enogastronòmic del Garraf i la 1a Fira-Mercat "Origen Garraf". La programació inclourà una multiplicitat de formats, que s'emplaçaran a diferents escenaris de la demarcació del Garraf.

La proposta prové de Mancomunitat Penedès Garraf i l'Agència de Desenvolupament Econòmic, NODE Garraf. La iniciativa cal emmarcar-la en el programa "Xarxa Productes de la Terra", de suport al teixit empresarial de productes alimentaris locals i de qualitat de la terra i el mar, promoguda per Diputació de Barcelona. Alhora, servirà per singularitzar la denominació "Costa de Barcelona" com una referència de primer ordre pel que fa al binomi enològic i gastronòmic.


 
Creixement de l’activitat turística al Garraf

Amb un creixement del 7’97%, la comarca del Garraf supera la mitjana catalana pel que fa a la recaptació provinent de la taxa turística.

Des de l’entrada en vigor de l’impost sobre les estades en establiments turístics, a finals de 2012, el Garraf ha incrementat successivament les recaptacions obtingudes, signe evident del creixement de l’activitat turística. L’anomenada taxa turística, obtinguda a partir del cànon diari de pernoctacions, va acumular l’any 2015 a la comarca uns ingressos totals de 728.680,09 €, la qual cosa suposa un increment del 7,97% en relació amb l’exercici anterior. En el mateix període l’increment de la mitjana catalana va ser del 5,48%.


 

Com són els nostres turistesUn estudi realitzat per LabTurisme, de la Diputació de Barcelona, revela que els turistes que arriben al Garraf fan una estada mitjana de 5,8 nits. El 28% són catalans; el 9,8% de la resta d’Espanya i el 54,6% d’altres països d’Europa. Dels estrangers, predominen els francesos, amb un 12,4%, i els britànics, amb un 10,7%.

El segment d’edat més rellevant es troba entre els 35 i els 54 anys; la mitjana s’estableix en 46,1 anys. El 46% dels turistes que arriben a la comarca del Garraf viatgen en parella i un 13,3% s’acompanyen de la parella i també dels fills. Prop del 15% vénen sols.

La despesa mitjana dels nostres turistes es xifra en 749 €; dels quals, 227 € es gasten en transport; 259 € en allotjament i 263 € en manutenció i compres.

Disposeu del document editat per NODE Garraf en el què es detallen les singularitats dels nostres turistes.

Compromesos amb la Qualitat

L’Escola de Golf Portal del Roc, a Vilanova i la Geltrú, va acollir l’acte d’entrega de distincions al Compromís amb la Qualitat Turística.

Els 58 establiments protagonistes de l’acte van rebre els distintius corresponents de mà de la presidenta de NODE Garraf, Rosa Huguet, i el diputat de Turisme, Miquel Forns.

Entre els acreditats hi figuren des de les platges de Cubelles, Sitges i Vilanova i la Geltrú fins a hotels, càmpings, restaurants i altres serveis públics i privats directament vinculats a l’activitat turística dels municipis del Garraf. 
     
OFICINES D’INFORMACIÓ TURÍSTICA

Oficina d’Informació Turística | Ajuntament de Canyelles
T. 34 938 973 011
T. 34 938 952 500
T. 34 938 962 857
T. 34 938 944 251
T. 34 938 154 517
T. 34 935 971 819
T. 34 938 968 465

 
TELÈFONS D’INTERÈS

Emergències
112
Urgències i emergències sanitàries
061
Mossos d’Esquadra
088
Policia Nacional
091
Bombers
085
Atenció ciutadana, trànsit i mobilitat
012
 

Amb el suport deNode Garraf · Agència de Desenvolupament Av. de Cubelles, 88, 2a planta
08800 Vilanova i la Geltrú
turisme@nodegarraf.cat
www.nodegarraf.cat | www.garraftour.com

Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta feu clic a l'enllaç següent